Jaarlijkse Polenherdenking op zaterdag 16 september

Op zaterdag 16 september herdenken de inwoners van Driel de bijdrage van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade van generaal Sosabowski aan de operatie Market Garden. De Polenherdenking begint om 15.00 uur op het Polenplein.

In 2017 nemen ook de kinderen van de in september in Driel geopende Poolse School aan de herdenking deel. Zij brengen, samen met kinderen van de twee Drielse basisscholen de Kameleon en De Meeuwenberg en het Poolse orkest Promyki Krakowa uit Krakau, Poolse liederen ten gehore aan de zes aanwezige Poolse veteranen, weduwen en familieleden van de overleden veteranen, hoogwaardigheidsbekleders en alle andere aanwezigen. De jeugd van voetbalvereniging R.K.S.V. Driel zal een deel van de kransleggers begeleiden.

De herdenking vindt plaats op zaterdag 16 september om 15.00 uur op het Polenplein in Driel. Naast het welkomstwoord van Arno Baltussen namens Stichting Driel-Polen, zijn er toespraken van burgemeester Toon van Asseldonk en de Poolse ambassadeur in Nederland Z.E. Dr. M. Czepelak. Amelia Kaczmarek van het Openbaar Gymnasium nr 21 uit Łódź, Polen, draagt een eigen geschreven gedicht voor, met de titel “Engelen van vrede”. Leerlingen van de Poolse scholen die deel hebben genomen aan de jongerenconferentie in Arnhem hebben hiervoor en onderlinge competitie georganiseerd.

Na de herdenking is er om 18.00 uur een Poolse kerkdienst in de R.K. kerk Maria Geboorte. Tijdens de herdenkingsweek is ‘Het Informatiecentrum: De Polen van Driel’ van 09.00-17.00 uur geopend.


Reacties zijn gesloten.