Steun de digitalisering van ons archief!

Vanaf de bewogen dagen in 1944 zijn er altijd warme banden geweest tussen de Poolse parachutisten en de bevolking in de regio met als zwaartepunt Driel. Onze Stichting Driel-Polen speelde – en speelt – bij het in stand houden van deze warme banden een centrale rol met bijvoorbeeld de jaarlijkse organisatie van de herdenking en het realiseren – in 2014 – van ons informatiecentrum ‘De Polen van Driel’.

Ons archief – bijzonder correspondentie
Over de jaren heen heeft de stichting een archief opgebouwd. Dit archief bevat onder andere correspondentie met en herinneringen van de oud-strijders.
Dit archief is nu slecht, tot niet, toegankelijk voor niet-direct betrokkenen bij onze stichting. Bovendien is in de ruimte waar het archief staat geen klimaatbeheersing wat voor kwetsbare stukken een bedreiging vormt voor de conservering.

Digitaliseren – voorbehoud en toegankelijkheid
Om het toegankelijk te maken, willen we het archief digitaliseren.
Ter conservering dragen we de fysieke stukken vervolgens over aan het Gelders Archief waar geïnteresseerden het dan ook kunnen raadplegen.

De jeugd
Naast deze digitalisering spannen we ons in om een programma te ontwikkelen voor scholieren in de leeftijd van 10-15 jaar waarmee we de link leggen tussen 1944 en actuele thema’s als vrijheid, migratie en discriminatie.

Steun ons werk
U kunt ons helpen. Dat kan door u als vrijwilliger aan te melden om mee te helpen bij het uitzoeken en digitaliseren. Aanmelden kan via het contactformulier.
U kunt ons ook helpen met een financiële bijdrage. We zijn aan ANBI instelling dus uw bijdrage is ook nog eens aftrekbaar van de belasting.

Doneer nu!
U kan een donatie overmaken op:
Bankrekeningnummer NL67 RABO 0315 1131 46 (BIC: RABONL2U)
onder vermelding van ‘digitalisering archief.