Generaal Sosabowski in Driel geëerd met doop eigen tulp

Generaal Sosabowski

Generaal Sosabowski

Op maandag 8 mei aanstaande om 14.00 uur wordt bij het Sosabowski Memorial Appeal op het Polenplein in Driel de Sosabowski-tulp officieel gedoopt. Burgemeester Toon van Asseldonk van de gemeente Overbetuwe, Chargé d’affaires ad interim Piotr Kobza, mevrouw S. Tomczyk Sosabowska namens de familie Sosabowski, een afvaardiging van de Poolse 6de  Luchtlandingsbrigade en Arno Baltussen van Stichting Driel-Polen wonen deze speciale gelegenheid bij.

Generaal-majoor Stanisław Sosabowski, de commandant van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade, wordt op een bijzondere manier geëerd: op zijn geboortedag en tevens naamdag 8 mei wordt een tulp gedoopt die zijn naam draagt. Op verzoek van de Ambassade van de Republiek Polen in Den Haag werd deze tulp gekweekt. Eerder werd ook generaal Stanisław Maczek van de 1ste Poolse Pantserdivisie geëerd met een naar hem vernoemde tulp.

De doop is een bijzonder moment voor allen die deze brigade en haar commandant een warm hart toedragen. U bent van harte welkom om deze bijzondere gebeurtenis op maandag 8 mei bij te wonen.

 


Reacties zijn gesloten.